Farkındalık Festivali Gerçekleştirildi

Üniversitemiz Eldivan Sağlık Hizmetleri Meslek Yüksekokulu Çocuk Bakımı ve Gençlik Hizmetleri Bölümü tarafından “İstiklal Marşına Dokunuyoruz” projesi kapsamında düzenlenen 10 – 16 Mayıs Engelliler Haftası Farkındalık Festivali Çankırı Atatürk Stadyumunda gerçekleştirildi. Üniversitemiz Rektörü Prof. Dr. Hasan Ayrancı, Cibuti Yükseköğretim ve Araştırma Bakanı Dr. Nabil Mohamed Ahmed, Çankırı Gençlik ve Spor İl Müdürü Ekrem Gerginci ile akademisyen ve öğrencilerin katıldığı festival saygı duruşunda bulunulması ve işaret dili ile okunan İstiklal Marşı ile başladı.

Eldivan Sağlık Hizmetleri Meslek Yüksekokulu Müdürü Doktor Öğretim Üyesi İlknur Göl: “Her eğitim düzeyinden yaklaşık 350 öğrencimiz işaret dili ile İstiklal Marşını okuyarak bir nebze farkındalık geliştirmeye çalıştılar. Bu bireyler özel bireyler ve bizler de bu bireyler için destek olmak ve onların hayatını kolaylaştırabilmek için çeşitli çalışmalarda bulunmamız gerekmektedir.” dedi.

Üniversitemiz Rektörü Prof. Dr. Hasan Ayrancı Eldivan Sağlık Hizmetleri Meslek Yüksekokulu’nun Üniversitemiz adına son günlerde önemli konulara imza attığını, sevgi evlerine gittiğini, farkındalık eğitimi verdiğini, “benim bedenim benim özelim” başlığı altında çocukların kendi bedenini tanımasına ve kötü muameleye maruz kalmamasına yönelik Türkiye çapında projeler yaptığını belirtti. Ayrancı: “Katkı verenlere teşekkür ediyorum. Biz bu şekilde aydınlanacağız, büyüyeceğiz. Büyük Türkiye, büyük medeniyet, büyük projeksiyon adamıyız. Biz ülke olarak büyük olmak için yaratılmışız. Dolayısıyla engellimize, engelsizimize, zenginimize, fakirimize her türlü kolaylığı ve ne hizmet gerekiyorsa yapmaya çalışacağız.” şeklinde konuştu.

Konuşmaların ardından çocuk gelişimi öğrencilerinin hazırlamış olduğu “Aşık ile Maşuk” ile Ispanaklı Yumurta Gösterisi yapıldı. Farkındalık koşusunun ardından etkinlik standları katılımcılarını ağırladı.