DUYURU

Suriye rejiminin sahibi Esed ve onun uluslararası arenadaki işbirlikçileri tarafından Suriye halkının özellikle de son zamanlarda Halep’te yaşayan sivillerin hiçbir vicdan ve ahlakâ sığmayan bombalanması hadisesini tüm üniversite camiamız adına lanetliyoruz.

Masum insanların özellikle de çocuk ve kadınların tüm insanî ihtiyaçlarını karşılamaktan yoksun bırakılması mahşer-i vicdanda yargılanacaktır. İslâm medeniyetinin kadim şehri Halep başta olmak üzere İslâm topraklarında akan kanın durdurulması için adım atmamanın bedelini insanlık alemi bir gün mutlaka ödeyecektir.

Dünya kamuoyu suskun olabilir; Allah’ın ancak kardeş kıldığı Müslümanlar yaşanan zulme daha fazla sessiz kalamaz, kalmamalıdır. Artık daha basiretli hareket ederek birlik ve beraberlik içinde kurulan tuzakları bozmalı ve masumların gözyaşını dindirmeliyiz.

Bu vesileyle Cumhurbaşkanımızın bu konudaki uluslararası camiaya gösterdiği tavrının ve tepkisinin arkasında duruyor ; başta Diyanet İşleri Başkanlığımız olmak üzere kamu kurumlarımızın Halep ile ilgili tüm kampanyalarını üniversite olarak destekliyoruz.

Kamuoyuna saygıyla duyurulur…