iciftci@karatekin.edu.tr

Rektör Yardımcısı

Kısa Özgeçmiş

Prof. Dr. İbrahim ÇİFTÇİ

1970 Kırıkkale doğumlu olan İbrahim ÇİFTÇİ, Gazi Üniversitesi Teknik Eğitim Fakültesi Makine Eğitimi Bölümü’nden 1993 yılında mezun olmuştur. İngiltere’deki Coventry University School of Engineering’de 1996 yılında Yüksek Lisansını tamamlayan İbrahim ÇİFTÇİ, 1998 yılında Zonguldak Karaelmas Üniversitesi Karabük Teknik Eğitim Fakültesi Makine Eğitimi Bölümü Talaşlı Üretim Anabilim Dalı’nda araştırma görevlisi olarak göreve başlamıştır.

Gazi Üniversitesi Fen Bilimleri Enstitüsü Makine Eğitimi Anabilim Dalı’nda 1999 yılında başladığı doktora çalışmasını 2003 yılında tamamlamış ve aynı yıl Zonguldak Karaelmas Üniversitesi Karabük Teknik Eğitim Fakültesi Makine Eğitimi Bölümü Talaşlı Üretim Anabilim Dalı’nda Araştırma Görevlisi Dr. olarak göreve başlamıştır. Aynı anabilim dalında 2004-2006 yılları arasında Yardımcı Doçent ve 2006-2012 yılları arasında da Doçent Unvanları ile görev yapmıştır. 2012-2016 yılları arasında Karabük Üniversitesi Teknoloji Fakültesi İmalat Mühendisliği Bölümü’nde Profesör olarak görev yapmıştır. 2016 yılından itibaren de Çankırı Karatekin Üniversitesi Mühendislik Fakültesi Makine Mühendisliği Bölümü’nde görev yapmaktadır.

Ulusal ve uluslararası dergilerde çok sayıda yayınlanmış makalesi ve ulusal ve uluslararası bilimsel etkinliklerde sunulmuş çok sayıda bildirisi vardır.

Prof. Dr. İbrahim ÇİFTÇİ, evli ve üç çocuk babasıdır.