ÇANKIRI KARATEKİN
ÜNİVERSİTESİ
Çankırı Karatekin Üniversitesi (ÇAKÜ) Rektörü Prof. Dr. Harun Çiftçi, 1 Mayıs Emek ve Dayanışma Günü dolayısıyla üniversitede görev yapan güvenlik ve işçi personellerimiz ile bir araya geldi. Üniversite yönetiminin de hazır bulunduğu anlamlı programda Rektörümüz, emekçilerin kıymetini vurgulayan samimi bir konuşma gerçekleştirdi.
Rektör yardımcısı, genel sekreter yardımcısı, tanıtım ve medya koordinatörü, daire başkanları, şube müdürleri ve çok sayıda destek personelinin katılımıyla gerçekleşen etkinlikte Rektör Çiftçi; “1 Mayıs Emek ve Dayanışma Günü’nüzü tebrik ediyorum. Rabbim daha nice güzel işlere vesile kılanlardan eylesin” diyerek sözlerine başladı.
“Emek Bizim Kutsalımızdır”
Konuşmasında emek kavramının yalnızca ekonomik bir unsur olarak düşünülmemesi gerektiğini, kültürel ve vicdani bir değer de olduğunu ifade eden Rektör Çiftçi; “Bizim medeniyetimizin en önemli unsuru emek ve hak konusundaki hassasiyetidir. Bu yüzden biz diyoruz ki emek kutsaldır, emek bizim kutsalımızdır” ifadelerini kullandı.
1 Mayıs’ın sadece bir anma günü değil aynı zamanda fikir alışverişi, kurumsal aidiyet ve ekip ruhunu pekiştirme ve birlikte daha iyiye ulaşma iradesinin bir yansıması olduğunu belirten Rektörümüz, iş süreçlerinde gönül vermenin önemine vurgu yaptı. Gönül koyularak yapılan her işin değerli sonuçlarının olacağını ifade ederek hem sonraki kuşaklara güzel bir ortam bırakmanın huzurunun yaşanacağını hem de görevi en iyi şekilde yapmanın vicdani rahatlık sağlayacağını söyledi.
“Tüm Başarıların Arkasında Birlik ve Ekip Ruhu Var”
Konuşmasının devamında üniversitede gerçekleştirilen her türlü çalışmanın bir ekip ruhuyla gerçekleştiğini ve başarının mimarları arasında işçi personelin de önemli bir payı olduğunu söyleyen Rektör Çiftçi, bazen güzel sonuçların mimarı olarak yöneticilerin adı geçse de arka planda işçilerin de çok fazla emeği olduğunu, bundan dolayı tüm güzel işlerde ve başarılarda ekip ruhunun yattığını ifade etti.
ÇAKÜ’nün son dört yıllık gelişim sürecine de değinen Rektörümüz, kampüsün sürekli yenilendiğini, büyüdüğünü ve bu büyümenin her kademedeki çalışanın özverisiyle mümkün olduğunu söyledi. Eğitimin temel aktörünün insan olduğunu hatırlatan Rektör Çiftçi, “İnsan yetiştiriyoruz. Bundan beş, on yıl sonra mezun olan her öğrencide bir dokunuşumuz olacaktır. Bu yüzden insana katkı sunan her işin manevi bir boyutu da vardır” ifadelerini kullandı.
“İş Barışı ve Huzuru Önceliğimizdir”
Rektör Çiftçi, üniversite yönetimi olarak iş barışını, huzuru ve çalışan mutluluğunu önemsediklerini vurguladıktan sonra mevzuat ve imkanlar dâhilinde çalışanların taleplerini dikkate aldıklarını ve çözüm üretmeye gayret ettiklerini belirtti. Sürekli iletişim hâlinde olduklarını dile getiren Rektör Çiftçi, yöneticilerin zaman zaman işçilerle bir araya gelerek önerilerini dinlediğini ve bu doğrultuda imkânlar dâhilinde yaşanabilir bir çalışma ortamı sunmaya çalıştıklarını ifade etti.
Konuşmasının sonunda emekçilere duyduğu minnettarlığı dile getiren Rektör Prof. Dr. Harun Çiftçi, “Gece gündüz, hafta sonu demeden sizin çalıştığını görüyoruz. Bu gayretinizi gerçekten takdir ediyoruz. Hep birlikte üniversitemizi daha ileriye taşıyacak, daha huzurlu bir çalışma ortamı kuracağız” sözleriyle işçilerin 1 Mayıs Emek ve Dayanışma Günü’nü kutladı.
Etkinlik, çalışanlara söz hakkı verilerek duygu, düşünce ve taleplerinin dinlenmesi ve toplu fotoğraf çekiminin ardından sona erdi.
ÇAKÜ, Tuz İhtisaslaşmasında Yeni Bir Döneme Giriyor: Stratejik Projelerle Yerelden Ulusala Güçlü Adımlar
ÇAKÜ’de “Bağımsızlık Paneli- İşimiz Bağımlılık Gücümüz Mücadele” Paneli Düzenlendi